Делегація Європарламенту порадилася у Києві з виробниками зброї і владою
Делегація Європарламенту порадилася у Києві з виробниками зброї і владою

Делегація Європарламенту порадилася у Києві з виробниками зброї і владою

Делегація Європарламенту порадилася у Києві з виробниками зброї і владою

Європарламент продовжуватиме ставити підтримку України як головне питання свого порядку денного - Штрак-Циммерман

У Києві побували з візитом члени підкомітету Європейського парламенту з безпеки й оборони, які увійдуть до нового скликання, на чолі з євродепутаткою Марі-Агнес Штрак-Циммерман. До складу делегації увійшли депутати нового скликання з Іспанії, Латвії, Литви, Фінляндії і Франції.

На брифінгу в Києві Штрак-Циммерман розповіла про зустрічі у Кабінеті міністрів, про участь у конференції стосовно Формули миру, передає Укрінформ.

Штрак Циммерман висловила свою думку щодо далекобійної зброї для України.

"Дивно давати Україні далекобійну зброю, яку можна використовувати тільки тут", - зауважила євродепутатка.

Вона також запевнила, що Європарламент продовжуватиме ставити підтримку України як головне питання свого порядку денного і найрішучіше засуджувати загарбницьку війну Росії проти України, вимагати від Росії негайно припинити всі воєнні дії в Україні, вивести всі сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України, відшкодувати Україні збитки, завдані її народу, землі, природі та інфраструктурі.

«Ми приїхали, щоб надіслати рішуче повідомлення про солідарність і непосильну підтримку для України та її громадян перед лицем несправедливої ​​та незаконної агресивної війни Росії. Ми повинні і надалі наполягати на тому, щоб країни-члени якнайшвидше забезпечили Україну всім необхідним», – підкреслила очільниця делегації.

"Щодо НАТО, якби ви запитали мене особисто, - сказала Штрак-Циммерман, - я б сказала "так". Україна має стати членом НАТО після війни. НАТО і Україні потрібні гарантії безпеки, що ми гарантуємо, що Україна зможе жити в мирі та свободі", - сказала Штрак-Циммерманн.

Нагадаємо, раніше Голова комітету німецького парламенту з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн прокоментувала журналістам питання щодо побоювань ескалації при використанні західної зброї для ударів по території Росії, проти чого донедавна виступав канцлер Німеччини Олаф Шольц

«Що станеться, якщо російський винищувач буде збитий із західної зброї в російському повітряному просторі?» – запитало Штрак-Ціммерманн Deutsche Welle. 

 «Це означатиме лише те, що у Росії поменшає на один літак, який прямував в Україну, щоб здійснювати удари і вбивати українців», – пояснила глава оборонного комітету Бундестагу.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader