Кабмін частково відновив бронювання військовозобов’язаних
Кабмін частково відновив бронювання військовозобов’язаних

Кабмін частково відновив бронювання військовозобов’язаних

Кабмін погодив часткове відновлення бронювання військовозобов’язаних. Працівники, які мають статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть без проблем продовжити свій термін бронювання на такий же період. Про це повідомив Кабінет Міністрів України.

«Це (часткове відновлення бронювання військовозобов’язаних, – «Главком») забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону», – пояснили урядовці.

Водночас аудит рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які були ухвалені в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада. Причина аудиту – аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. Зазначається, що це зроблено в інтересах посилення обороноздатності держави та для недопущення зловживань.

«За результатом аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та чи носять вони потенційно корупційний характер. На основі цих даних уряд оновить критерії бронювання і скоригує їх так, щоб механізм працював і на користь нашої безпеки та оборони, і на користь нашої економіки», – йдеться в повідомленні.

Джерело матеріала
loader