Журнал Atlantic відреагував на поширення Маском фейкового зображення його статті у соцмережі Х
Журнал Atlantic відреагував на поширення Маском фейкового зображення його статті у соцмережі Х

Журнал Atlantic відреагував на поширення Маском фейкового зображення його статті у соцмережі Х

За першу добу допис Маска із фальшивим скриншотом зібрав понад 20 тис. переглядів.

Журнал Atlantic опинився під прицілом Ілона Маска після того, як перевірив фальшиве зображення, яке він поділився, на якому зображена стаття із заголовком, який насправді ніколи не публікувався у виданні. Про це повідомило NBC News.

Ілон Маск 22 жовтня перепублікував у соцмережі Х фейкове зображення нібито статті з журналу The Atlantic «Трамп — це буквально Гітлер». Стаття ніколи не була написана для видання і не публікувалася, але Маск, схоже, сприйняв це зображення як правду, і прокоментував: «У них буквально йде піна з рота».

Журнал Atlantic відреагував на поширення Маском фейкового зображення його статті у соцмережі Х - Фото 1

Скриншот допису Ілона Маска з фейковою публікацією The Atlantic 

За добу повідомлення Маска зібрало понад 20 тис. переглядів. 23 жовтня The Atlantic повідомив, що не публікував статтю з таким заголовком. У заяві видання ім'я Маска не згадується.

Представник The Atlantic у коментарі NBC News засудив поширення підроблених зображень, подібних до того, яке перепостив Маск.

«Зображення є шкідливими та безвідповідальними, вони дезінформують і маніпулюють людьми, які з ними стикаються, часто використовуючи справжні авторські статті наших авторів», — заявив він.

Це останній у низці недавніх інцидентів, коли Маск поширював неправдиву інформацію напередодні виборів і надихнув громадськість на перевірку фактів у відповідь.

Як повідомило The Atlantic, це один із кількох помітних випадків за останні кілька років, коли фальшиві зображення статей із журналу стали вірусними.

Оригінальний пост був зроблений користувачем @Indian_Bronson, який написав: «Цілком божевільна історія в Atlantic сьогодні».

Він містив змінений заголовок, підзаголовок і перший абзац. Forbes повідомив, що фотографія в дописі була зі статті, опублікованої в The Washington Post під назвою «Так, можна порівнювати Трампа з Гітлером. Не дозволяй мені зупиняти тебе».

Публікація користувача була коментарем до справжньої статті в The Atlantic, яка вийшла у вівторок під назвою «Трамп: «Мені потрібні такі генерали, як у Гітлера», написаної головним редактором Джеффрі Голдбергом. Справжня стаття повідомляла з посиланням на два неназваних джерела, що колишній президент Дональд Трамп сказав, що йому потрібні «такі генерали, як у Гітлера», що речник кампанії Трампа Алекс Пфайффер назвав «абсолютною брехнею» у заяві для видання.

Пізніше дописи Маска та користувача з фейковою статтею були позначені «Приміткою спільноти», яка пояснює, що зображення «не є справжня стаття». Примітка спільноти також приписує, що зображення слід оцінювати як «сатирична редакція / фотошоп іншої статті».

Після того, як The Atlantic опублікував спростування, власник X у середу процитувавши публікацію Гільєна у соцмережі і додав від себе: «The Atlantic — це зле видання».

Прессекретар The Atlantic повідомив, що фейкові заголовки, які імітують журнал, стали серйозною проблемою для нього в 2022 році, але останніми тижнями вони помітили «значне зростання».

Раніше цього року в Інтернеті поширювалася стаття, яка імітувала The Atlantic, під неправдивим заголовком «Чому мігранти, які їдять котів, може бути добре». Ще одна стаття з неправдивим заголовком «Героїзм падіння мотоцикла Байдена» також поширювалася в мережі в червні 2022 року.

Forbes повідомляв, що в серпні Маск повторно опублікував пост із маніпульованим заголовком, який нагадував британську газету The Telegraph. Пост, який пізніше видалив Маск, включав заголовок, який стверджував, що британський прем’єр-міністр Кейр Стармер розглядає можливість створення «таборів екстреного утримання». Пізніше видання уточнило, що «такої статті ніколи не публікували».

Фото: Ілон Маск / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
США Ілон Маск Соцмережі вибори в США
Джерело матеріала
loader
loader