Затримано двох виконавців підпалу об’єкта електроенергетики в Одесі
Затримано двох виконавців підпалу об’єкта електроенергетики в Одесі

Затримано двох виконавців підпалу об’єкта електроенергетики в Одесі

Затримано двох виконавців підпалу об’єкта електроенергетики в Одесі - Фото 1

Гонорар за «роботу» замовник паліям так і не заплатив. Натомість за свої протиправні дії фігуранти можуть отримати по 10 років ув’язнення. Їм вже повідомлено про підозру.

Зловмисники кілька днів тому облили легкозаймистою рідиною та підпалили електропідстанцію у Хаджибейському районі міста. Працівники управлінь карного розшуку та кримінального аналізу обласної поліції, а також відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 вжитими заходами «по гарячих слідах» встановили, що до злочину причетні двоє місцевих жителів.

Встановлено, що 40-річний чоловік знайшов в інтернеті оголошення про заробіток і отримав від невідомого пропозицію підпалити електропідстанцію. Втягнувши в злочинну діяльність свого 34-річного  знайомого, спільники виконали завдання та зняли це на відео, як підтвердження для замовника.

За підпал електропідстанції обіцяли щедро заплатити, але грошей палії так і не отримали.

У ході проведення слідчих заходів з місця події та за місцями мешкання затриманих слідчі вилучили залишки пластикової пляшки з-під паливно-мастильних матеріалів, запальнички, мобільні телефони з інформацією про вчинення підпалу, одяг та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Фігурантам повідомили про підозру в умисному пошкодженні об’єкта електроенергетики загальнонебезпечним способом, що могло призвести до порушення нормальної роботи цього об’єкта, за попередньою змовою групою осіб. За цей злочин, що кваліфікується за ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України, передбачене покарання позбавленням волі на строк до десяти років.

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Повні обставини злочину встановлюються. Крім цього, затримані перевірятимуться на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Відділ комунікації поліції Одещини

Tweet
Джерело матеріала
loader