Відбір до "Азову": як потрапити в бригаду
Відбір до "Азову": як потрапити в бригаду

Відбір до "Азову": як потрапити в бригаду

"Азов" займається рекрутингом вже 10 років та постійно шукає нових людей у свою команду. Про це в інтерв'ю 24 Каналурозповів начальник центру комплектування 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Юрій "Мілан" Гаврилишин.

Як проходить відбір до бригади "Азов"

Юрій розповідає, що насамперед відбувається співбесіда. Вона може проходити як онлайн, так і очно. Від першої співбесіди й до підписання контракту чи оформлення мобілізації бійцем, рекрутер повністю супроводжує його та консультує.

"Азов" відомий своїми високими стандартами до кандидатів. До бригади в жодному разі не можуть потрапити люди з алкогольною чи наркотичною залежністю, а також ті, хто був помічений у якійсь проросійській діяльності.

Насправді, враховуючи динаміку війни та потребу в людях, вимоги у простих лінійних підрозділах чи для піхоти значно зменшуються. Проте пустити в бій непідготовлену людину – неправильно, це неефективно. Тому, в будь-якому випадку, навіть ті бійці, які більше не можуть проходити базовий курс бойової підготовки в "Азові", можуть вдарити у дзвін,
– каже Юрій "Мілан" Гаврилишин.

Надалі такі добровольці все одно матимуть можливість проходити службу в бригаді. Їх ніхто не відкидатиме і вони зможуть довести свою важливість в підрозділах бригади.

Юрій Гаврилишин також зазначив, що мобілізовані через ТЦК чоловіки мають можливість приєднатися до Азову. Військові можуть "перехопити" військовозобов'язаного, якщо він звернеться із таким проханням до колцентру.

Джерело матеріала
loader
loader