Видатки на оборону сягнули 1,3 трлн грн
Видатки на оборону сягнули 1,3 трлн грн

Видатки на оборону сягнули 1,3 трлн грн


У вересні використано з держбюджету 146,9 млрд грн. Військові видатки покриваються виключно за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень.

Видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони за січень-вересень 2024 року становлять 1,3 трлн грн, це 57,6% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. Про це Міністерство фінансів.

Зазначається, що у вересні використано з держбюджету 146,9 млрд грн.

Кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення;
  • інші витрати для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У міністерстві нагадали, що безпека й оборона залишається абсолютним пріоритетом та найбільшою статтею видатків державного бюджету. Військові видатки покриваються виключно за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень.

Раніше повідомлялося, що загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету за дев’ять місяців 2024 року становить 2,3 трлн грн, що на 225,8 млрд грн, або на 10,7% більше проти аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт щодо збільшення бюджету на 500 млрд грн для військових потреб.



Теги за темою
військові оборона
Джерело матеріала
loader