Уже не модні: світильники, які варто якнайшвидше замінити
Уже не модні: світильники, які варто якнайшвидше замінити

Уже не модні: світильники, які варто якнайшвидше замінити

Багато світильників вважаються такими, що вийшли з моди, тому ваш дім може виглядати застарілим. Дизайнери виділяють 4 конкретні типи світильників, які ви, можливо, захочете якнайшвидше замінити, пише Real Simple.

Куполоподібні світильники

Дизайнери кажуть, що куполоподібні світильники "будуть кричати" і нагадувати про 2000-і. Тож багато з фахівців не сприймають такий стиль.

Уже не модні: світильники, які варто якнайшвидше замінити - Фото 1
Куполоподібний світильник / Фото з видання hausmatter

"Складні" люстри

Іржаві, надто складні люстри для їдальні часто зустрічаються в старих будинках, але сьогодні вони не в моді, каже Ліз Кірбі.

Заміна їх більш сучасними варіантами може миттєво змінити ваш обідній простір… Нам подобаються обідні світильники зі скла або ротанга, залежно від атмосфери вдома,
– каже вона.

Ще один фахівець погоджується, що латунні люстри з полірованим склом "як правило, здаються застарілими та занадто формальними, особливо з їх вишуканими деталями та штучними лампочками-свічниками". Сучасне освітлення повинно мати більше тепла та глибини, пояснює дизайнер.

За словами спеціаліста, більш продуманою альтернативою є вінтажний світильник 1950-х років із натуральної нелакованої латуні з абажурами з опалового або муранського скла.


Фото Unsplash / Vivek Minz

Трекове освітлення

За словами фахівця Елейн Бернс Томпсон, трекове освітлення, яке часто використовується в підвалах, "має суперстерильне відчуття".

"Як альтернатива, поєднання торшерів або настільних ламп може зробити ці простори більш затишними та привабливими", – каже вона, додаючи, що в кінцевому підсумку освітлення має відображати ваш особистий стиль.

Уже не модні: світильники, які варто якнайшвидше замінити - Фото 2
Трекове освітлення / Фото BulbSquare

Світильники з плафонами з прозорого скла

Одна з фахівців не схвалює вибір таких світильників, підкреслюючи клопоти, які виникають при чищенні прозорих плафонів. Таким чином, вона не радить концентруватися на таких світильниках або вносити деякі естетичні зміни.

"В якості альтернативи я б вибрав непрозоре молочне або кольорове скло... у деяких випадках ви навіть можете поміняти плафони без заміни всього світильника", – каже спеціаліст.

Уже не модні: світильники, які варто якнайшвидше замінити - Фото 3
Фото Quntis

Джерело матеріала
loader
loader