Уряди ФРН та Індії виступають за мир в Україні та більш справедливу ООН
Уряди ФРН та Індії виступають за мир в Україні та більш справедливу ООН

Уряди ФРН та Індії виступають за мир в Україні та більш справедливу ООН

Індія та Німеччина виступають за досягнення справедливого миру в Україні та засуджують застосування чи погрозу застосування ядерної зброї.

Про це йдеться у спільному комюніке за результатами сьомого раунду індійсько-німецьких міжурядових консультацій, які пройшли 25 жовтня 2024 року в Нью-Делі, передає Укрінформ.

Лідери урядів двох держав висловили глибоку стурбованість війною в Україні, включно з її жахливими та трагічними гуманітарними наслідками, та наголосили на необхідності всеосяжного, справедливого і тривалого миру відповідно до міжнародного права, що відповідає цілям і принципам Статуту ООН, включаючи повагу до суверенітету та територіальної цілісності.

«У контексті цієї війни вони поділяють думку, що використання або загроза застосування ядерної зброї є неприйнятними. Вони підкреслили важливість дотримання міжнародного права та відповідно до Статуту ООН повторили, що всі держави повинні утримуватися від погрози силою або її застосування проти територіальної цілісності, суверенітету чи політичної незалежності будь-якої держави», - йдеться у документі.

У ньому також наголошується на негативному впливі війни в Україні на глобальну продовольчу та енергетичну безпеку, особливо для країн, що розвиваються, і найменш розвинених країн.

Обидва лідери підтвердили свою відданість дотриманню спільних цінностей і принципів, включаючи демократію, свободу, міжнародний мир і безпеку, а також заснований на правилах міжнародний порядок відповідно до цілей і принципів Статуту ООН, зазначається у комюніке.

Окремо робиться акцент на відданості обох країн зміцненню та реформуванню багатосторонньої системи, включаючи розширення кола як постійних, так і непостійних членів Ради Безпеки ООН, «щоб відобразити сучасні реалії, вирішити поточні та майбутні виклики, підтримувати та зберігати мир і стабільність у всьому світі».

Індія та Німеччинапогодилися, що труднощі Ради Безпеки ООН щодо ефективного вирішення регіональних і глобальних криз є «переконливим нагадуванням про нагальну потребу в реформах». Будучи членами «Групи чотирьох (G4)», Індія та Німеччина повторили свою зацікавленість у Раді Безпеки, яка була б ефективною, результативною, прозорою та відображала реалії XXI століття.

Загалом документ містить 63 пункти.

Співголовували на консультаціях прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді та федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц.

Як повідомлялося, раніше цього тижня Моді взяв участь у саміті БРІКС у російській Казані, де зустрічався з очільником РФ Володимиром Путіним.

Фото: @narendramodi

Теги за темою
Україна Німеччина ООН Індія
Джерело матеріала
loader