Українські військові написали Всеукраїнський радіодиктант у Суджі
Українські військові написали Всеукраїнський радіодиктант у Суджі

Українські військові написали Всеукраїнський радіодиктант у Суджі

Українські військові писали радіодиктантнаціональної єдності не тільки в Україні, а й на Курщині. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

В ОК “Захід” розповіли, що артилеристи традиційно (вже третій рік поспіль) пишуть Радіодиктант національної єдності в районах ведення бойових дій - на вогневих позиціях, біля гармат, бойових машин, на пунктах управління, навіть у шпиталі. На деяких з оприлюднених пресслужбою ОК світлинах можна побачити, що українські військові пишуть радіодиктант у Суджанському районі Курської області.

- І щороку він по-своєму особливий. То ж воїни не забули додати ексклюзиву і цьогоріч - сьогодні милозвучне та мелодійне українське слово, майстерно згенероване сучасною українською письменницею, поетесою та літературознавицею Оксаною Стефанівною Забужко у трепетний текст, дзвінко зазвучало з гучномовців радіоприймачів та ноутбуків у всіх районах, де виконують бойові завдання, а вони складно записали його на папері. І, так, нашого українського голосу більше нікому й ніколи не вимкнути й не заглушити, - йдеться у повідомленні.

  • 25 жовтня до Дня української писемності та мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який щороку проводить "Суспільне" на своїх платформах. У 2024-му автором диктанту "Магія голосу" стала письменниця Оксана Забужко, а у прямому ефірі його зачитав поет та військовий Павло Вишебаба.
  • Полярники та полярниці 29-ї Української антарктичної експедиції долучилися до Радіодиктанту національної єдності. Хоч на станції “Академік Вернадський” у цей час була п'ята година ранку, більшість команди писала текст “Магія голосу” разом з Україною та усім світом.
Теги за темою
військові
Джерело матеріала
loader