У Балці Журавці на Луганщині внаслідок російського удару загинув чоловік
У Балці Журавці на Луганщині внаслідок російського удару загинув чоловік

У Балці Журавці на Луганщині внаслідок російського удару загинув чоловік

У Балці Журавці Луганської області внаслідок російського обстрілу загинув 68-річний чоловік.

Про це Луганська обласна державна адміністрація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «загарбники безперервно обстрілюють Балку Журавку і територію навколо. Застосовують здебільшого ствольну артилерію та безпілотники. Час від часу – «Гради». Внаслідок одного в ударів загинув 68-річний чоловік».

Він додав, що двом пораненим жителям Балки Журавки, про яких повідомлялось напередодні, надають усю необхідну допомогу в медичному закладі у Слов’янську. Інші питання евакуйованих вирішує Красноріченська військова адміністрація.

Учора росіяни атакували поблизу Греківки та Твердохлібового.

Як ідеться у повідомленні ОДА, уп’ятеро зросте кількість вихованців «козачого кадетського корпусу ім. Маргелова», який загарбники розташували у Старобільську.

Наразі там проходять військовий вишкіл близько 100 дітей віком від 12 років. Після облаштування нових приміщень у закладі перебуватимуть 500 дітей.

У місцевої молоді майже не залишиться вибору, на кого навчатися. Після випуску вони будуть зобов’язані укласти контракт з армією РФ або, якщо візьмуть, вступити до російських військових вишів, підкреслили в ОДА.

Як зазначається, у так званій «ЛНР» шукають кошти на будівництво шістьох сміттєзвалищ, які ще у 2022 році пообіцяла побудувати Росія. Щоправда, кошти виділила лише на проєктування, а сміття із сусідніх регіонів РФ вже звозять на тимчасово захоплену територію Луганщини.

Розміщати його поки що будуть на території старого звалища поблизу Луганська – в Олександрівську, «потужності» якого неодноразово збільшували та обіцяли законсервувати.

Як повідомляв Укрінформ, у Луганську новобранці масово зникають через декілька днів після прибуття до військової частини.

Теги за темою
війна Обстріл Луганщина
Джерело матеріала
loader