Точицький: Медіаграмотність - наша броня від російських історичних міфів
Точицький: Медіаграмотність - наша броня від російських історичних міфів

Точицький: Медіаграмотність - наша броня від російських історичних міфів

Медіаграмотність сьогодні — це не тільки захист від маніпуляцій, а й наша броня від російських історичних міфів.

Про це сказав міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький в рамках конференції «Стійкі разом: розвиток медіаграмотності в Україні», передає Укрінформ із посиланням на МКСК.

«Медіаграмотність сьогодні — це не тільки захист від маніпуляцій. Це також наша броня від російських історичних міфів, від спроб нав’язати національну меншовартість, применшити цінність української культури. Тому Міністерство культури та стратегічних комунікацій України продовжує робити медіаграмотність одним із ключових пріоритетів. Разом із нашим проєктом “Фільтр” ми зробили значні кроки, аби ще більше українців оволоділи навичками критичного мислення та розуміння впливу інформації на їхні життя», — сказав міністр.

Точицький висловив подяку всім, хто щоденно працює над зміцненням інформаційної стійкості країни, зазначивши, що саме людський капітал є основою для безпеки, добробуту, науки та культури держави.

Своєю чергою, постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє відзначив важливість об’єднання зусиль для розвитку медіаграмотності серед українців.

«У час війни, коли дезінформація стає одним із основних викликів для стійкості населення, важливо об’єднувати зусилля для розвитку медіаграмотності серед українців. ПРООН в Україні систематично підтримує Міністерство культури та стратегічних комунікацій у цьому напрямку. Разом ми працюємо над посиленням стратегічних і кризових комунікацій, розвитку медіаграмотності населення та протидії дезінформації», - сказав Сільє.

Конференція «Стійкі разом: розвиток медіаграмотності в Україні» пройшла у рамках започаткованого ЮНЕСКО Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності. Захід відбувся за підтримки МКСК, національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» у співпраці з Центром демократії та верховенства права, ЮНЕСКО, ПРООН в Україні за фінансування уряду Японії та у партнерстві з Програмою підтримки ОБСЄдля України.

Протягом конференції учасники обговорили перспективи популяризації медіаграмотності, нові методи навчання критичного мислення, роль міжнародних партнерів у захисті інформаційного простору та подальшу співпрацю для розвитку української стійкості.

Як повідомлялося, в Україні 17 жовтня відбувся Національний тест з медіаграмотності.

Фото: МКСК

Джерело матеріала
loader
loader