Путін заявив, що ЗС РФ оточили ЗСУ в Курській області: Сирський відреагував
Путін заявив, що ЗС РФ оточили ЗСУ в Курській області: Сирський відреагував

Путін заявив, що ЗС РФ оточили ЗСУ в Курській області: Сирський відреагував

За словами головнокомандувача ЗСУ, з 8 серпня по теперішній час, російські війська на цій ділянці фронту втратили 17 тисяч 819 осіб особового складу.

Глава Кремля Володимир Путін під час саміту БРІКС сказав, що ЗС РФ нібито оточили українські сили в Курській області. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що це не так.

"Заява, оприлюднена главою країни-агресора на саміті БРІКС, про оточення українських військ у Курській області не відповідає дійсності. Це відверта дезінформація, яка не відображає реальної ситуації", — зазначив Сирський.

Важливо "Таємний спецназ" КНДР прибув у Курську область: як пройде їхнє зіткнення із ЗСУ

За словами головнокомандувача ЗСУ, українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога.

"Незважаючи на запеклий тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці", — написав Сирський.

Він заявив, що починаючи з 8 серпня по теперішній час, російські війська на цій ділянці фронту втратили 17 тисяч 819 осіб особового складу:

  • безповоротні — 6662 особи;
  • санітарні — 10446 осіб;
  • полонені — 711 осіб.

Крім того, як заявив Сирський, втрати ворога за цей самий період в озброєнні та військовій техніці:

  • 45 танків;
  • 256 бойових броньованих машин;
  • 565 одиниць автомобільної техніки;
  • 99 артилерійських систем;
  • 5 реактивних систем залпового вогню.

"Спасибі українським воїнам за стійкість, витримку і справжню мужність, яку ви демонструєте нашому споконвічному підступному ворогу на всіх ділянках і напрямках фронту!" — написав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, у ЗСУ показали "дорогу смерті" в Курській області. Росіяни прозвали шлях між населеними пунктами на власній території "дорогою смерті". ЗС РФ втратили там техніки на мільйони доларів.

Також у ГУР повідомляли, що перші підрозділи військових із КНДР уже перебувають у Курській області. За інформацією розвідки, чисельність війська зараз становить 12 тисяч осіб, серед яких 500 офіцерів і три генерали.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader