Срібні прикраси ніколи не будуть чорніти: фахівець розповів, як правильно його зберігати
Срібні прикраси ніколи не будуть чорніти: фахівець розповів, як правильно його зберігати

Срібні прикраси ніколи не будуть чорніти: фахівець розповів, як правильно його зберігати

За сріблом легко доглядати, однак варто уважно стежити за його блиском.

Ви дізнаєтесь:

Дуже часто срібні прикраси із часом чорніють - це відбувається через окислення металів. Однак, кожен хоче, щоб улюблена прикраса мала гарний вигляд. Через те що срібло дуже довговічне, його часто використовують в ювелірних виробах, адже він має відмінну пластичніть та невисоку вартість.

Фахівець розповів, що за сріблом також легко доглядати, але він схильний до тьмяніння, що може сильно забрати його блиск. Блейк Асад з Goodstone пояснив, що є методи завдяки яким можна зберегти срібні прикраси блискучими, регулярно поліруючи їх м’якою тканиною, передає видання Mirror.

"І не хвилюйтеся, якщо ваші дорогоцінні прикраси проводять більше часу в ящику, ніж на вашому тілі. Є одна проста річ, яку ви можете зробити, щоб зупинити потемніння ваших срібних прикрас, що зберігаються у коробці. Варто помістити його в герметичний пакет, щоб захистити його від повітря та вологи. Вологість повітря спричиняє швидке потемніння", - пояснив чоловік.

Блейк також пропонує використовувати для зберігання прикрас зі срібла пакети на блискавці або будь-які герметичні контейнери. Потрбіо кожну прикрасу окремо запаковувати, щоб уникнути подряпин або сплутування.

"Також помістіть смужки проти потемніння у свій герметичний пакет для зберігання. Ви також можете додати силікагель або активоване вугілля, щоб поглинати вологу, або пакет кристалів осушувача", - додав Блейк.

Крім того, він рекомендує загортати вироби зі срібла у сухий безкислотний "цигарковий" папір, перш ніж зберігати їх у герметичних контейнерах, оскільки кислота у звичайному папері може потьмяніти срібні прикраси та приглушити їх блиск.

Далі Блейк також попередива, що не варто у домашніх умовах використовувати "жорсткі" побутові засоби для чищення срібла, серед них: відбілювач, ацетон, зубна паста чи харчова сода, адже вони можуть подряпати та назавжди потьмяніти поверхню срібла.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader