Саміт Кримської платформи підтримав реалізацію Плану перемоги та Формули миру
Саміт Кримської платформи підтримав реалізацію Плану перемоги та Формули миру

Саміт Кримської платформи підтримав реалізацію Плану перемоги та Формули миру

Учасники Третього парламентського саміту міжнародної "Кримської платформи" ухвалили спільну заяву, в якій заявили про підтримку реалізації Плану перемоги і Формули миру.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, у спільній заяві учасники саміту найрішучіше засудили дії РФ щодо незаконної, неспровокованої та невиправданої агресивної війни проти України.

Як підкреслив Стефанчук, очільники парламентів відзначили План перемоги, запропонований Президентом України Володимиром Зеленським із метою припинення війни та створення умов для проведення другого Глобального саміту миру.

Колеги Стефанчука заявили про наміри сприяти, у межах своїх повноважень як національних парламентів, реалізації Формули миру Зеленського як єдиного ефективного мирного плану з метою відновлення територіальної цілісності України та гарантування всеосяжного, справедливого і тривалого миру для України та всього регіону.

Також вони заявили про всебічну підтримку міжнародного розслідування воєнних злочинів, порушень прав людини та злочинів проти людяності, вчинених російською владою на тимчасово захоплених територіях України.

Крім того, у спільній заяві, за словами голови ВР, йдеться про підтримку запровадження та подальшого посилення санкцій проти РФ та максимальне сприяння звільненню усіх політв’язнів та інших цивільних осіб, ув’язнених у контексті агресії Росії проти України.

Як підкреслив Стефанчук, учасники саміту сприятимуть діяльності міжнародної "Кримської платформи" у її різних вимірах до повернення тимчасово захоплених територій України, включно із Кримським півостровом, під контроль України.

У заяві учасники наголосили на запровадженні заходів щодо зниження економічного потенціалу Росії та її здатності підтримувати збройну агресію проти України.

Як повідомлялося, Третій парламентський саміт "Кримської платформи" відбувся 24 жовтня у Ризі.

Міжнародна "Кримська платформа" була створена у 2021 році як формат для координації та консультацій на рівні держав та урядів, парламентів, міністрів закордонних справ та експертів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський закликав учасників саміту "Кримської платформи" підтримати План перемоги.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Джерело матеріала
loader
loader