Україна просила в Польщі південнокорейську зброю, однак отримала відмову
Україна просила в Польщі південнокорейську зброю, однак отримала відмову

Україна просила в Польщі південнокорейську зброю, однак отримала відмову

Польський президент Анджей Дуда заперечив можливість передачі Києву зброї, яку Варшава придбала в Південної Кореї. Про це Дуда заявив журналістам під час перебування з офіційним візитом у Південній Кореї, повідомляє RMF24.

Дуду запитали, чи розглядається такий сценарій: якщо Південна Корея вирішить передати Україні зброю, то Польща надасть Україні ту зброю, яку отримала від Кореї, а союзники на той час поповнять запаси країни.

«Не існує жодного сценарію, за яким ми передаємо комусь зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень наших платників податків. Ця зброя має служити безпеці та обороні Республіки Польща», – наголосив польський президент.

За словами президента Польщі, Україна подавала запит про ймовірне передавання Києву з Варшави південнокорейського озброєння, але Польща відмовила.

Після повідомлень, що КНДР відправила кілька тисяч своїх солдатів в Росію для війни проти України, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що країна може переглянути заборону на постачання летальної зброї в Україні. Проте Дуда наголосив, що навіть якщо Сеул погодиться передавати Україні зброю – це буде не з запасів, передбачених для Польщі.

До слова, Сеул може переглянути питання надання зброї Україні в разі посилення військової активності Північної Кореї.

Джерело матеріала
loader