Ображений на Захід: чому Ердоган приїхав на саміт БРІКС
Ображений на Захід: чому Ердоган приїхав на саміт БРІКС

Ображений на Захід: чому Ердоган приїхав на саміт БРІКС

Про це 24 Каналу розповів дипломат, міністр закордонних справ України (2007 – 2009) Володимир Огризко, зазначивши, що Туреччина прагне посилити свій вплив у тюркомовному світі. Візит до Казанімав на меті показати, що ця країна там не чужа.

Туреччина має власний план

Президент Туреччини, на думку Володимира Огризка, відвідав саміт БРІКС для того, аби дати всім зрозуміти, що його країна прагне впливати на ситуацію у світі. Події, які зумовила Росією у міжнародній площині, ймовірно, також входять в політичні інтереси Ердогана.

Це традиційна турецька позиція "і вашим, і нашим" – заробляти всюди, де це можливо. Тим більше Ердоган ображений на Європейський Союз, адже там не хочуть брати Туреччину до свого складу,
– сказав дипломат.

Він пояснив, що у ЄС цього не роблять, бо Туреччина ігнорує очевидні права людини.

Важливо! Євросоюз не визнає "Турецьку Республіку Північного Кіпру". Вона була створена у 1975 році внаслідок військового вторгнення Туреччини на Кіпр.

Володимир Огризко додав, що Ердоган має формальний привід докоряти Заходу у небажанні тісної співпраці. Саме так він виправдовує свої зв'язки із різними об'єднаннями, які часто мають протилежну мету існування.

Теги за темою
Росія Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader