Міноборони впровадило нові стандарти якості військової форми
Міноборони впровадило нові стандарти якості військової форми

Міноборони впровадило нові стандарти якості військової форми

Міністерство оборони встановило нові вимоги до контролю за якістю предметів речового забезпечення Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міноборони.

«Встановлено нові вимоги до контролю за якістю предметів речового забезпечення Збройних сил України. Технічний огляд та випробування зразків товару проводитимуть за сучасними методиками, які відповідають міжнародним стандартам», - йдеться в повідомленні.

Новий стандарт контролю, який розробило Центральне управління контролю якості Міноборони, набув чинності цього місяця.

Як зазначається, його розроблено на запит військових, адже під час війни вимоги до якості речового забезпечення особливо зросли, а технологічний розвиток у виробництві матеріалів та засобів захисту значно прискорився.

У Міноборони зауважують, що новий сучасний стандарт допоможе постачальникам краще розуміти свої права та обов’язки. У ньому встановлено, як саме відбувається контроль якості на всіх етапах постачання: проведення вхідного контролю сировини та комплектуючих, перевірка контрольних зразків товару, проведення приймального контролю товару за якістю.

Військовий стандарт ВСТ 415.002:2024(01) «Речове забезпечення. Система контролю якості предметів за номенклатурою речового забезпечення. Настанова щодо здійснення контролю» доступний на сайті Міністерства оборони України за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони проводить пошук та дослідження нових типів тканин для літньої польової форми і каркасних наметів та запрошує виробників для участі у випробуваннях цих матеріалів.

Теги за темою
Збройні сили України Міноборони
Джерело матеріала
loader