Марцинків анонсував початок роботи мовних інспекторів в Івано-Франковську
Марцинків анонсував початок роботи мовних інспекторів в Івано-Франковську

Марцинків анонсував початок роботи мовних інспекторів в Івано-Франковську

З понеділка, 28 жовтня, в Івано-Франківську почнуть працювати мовні інспектори. Вони не каратимуть за вживання російської мови в місті  і будуть толерантно закликати розмовляти державною. Про це  24 жовтня і етері ТРК Вежа розповів міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, наразі мовними інспекторами стали близько 40 людей. Серед них багато молоді. 

- Я очікував, що це будуть здебільшого люди старшого віку, але дуже багато молодих прогресивних людей. Що цікаво, серед них третина - це внутрішньо переміщені особи, - зазначив Марцінків.

За його словами, основна задача мовних інспекторів – популяризація курсів української мови. Вони роздаватимуть листівки, стежитимуть за дотриманням мовного законодавства або долучатимуться до просвітницьких заходів.

- Продумали велику кількість заходів на зимовий період із залученням письменників та театру, - зазначив Марцінків.

  • У вересні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав ініціативу запровадження «мовних інспекторів» у місті. Щоправда, на останньому брифінгу попросив називати їх волонтерами. 
  • Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь назвав не найкращою ідею називати захисників української мови «мовними інспекторами», бо цю назву можуть використати для російської пропаганди. 
Теги за темою
Івано-Франківськ
Джерело матеріала
loader