Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"
Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Кабмін вирішив трохи змінити правила для компаній, які можуть бронювати своїх працівників. Тепер, щоб зрозуміти, хто з них справді критично важливий для економіки, проводитимуть додаткові перевірки.

Якщо підприємство набуло статусу "життєво важливого", органи, які це вирішили, можуть у будь-який момент перевірити, наскільки воно відповідає заявленим критеріям. А ці критерії досить різноманітні: від сплати податків до рівня прибутку, плюс загадковий пункт про "важливість" для економіки та населення.

Працівники ЖЕКу / фото: Telegram

Ґрантоодержувачі, які працюють на замовлення партнерів, не підпадають під ці перевірки. Для них статус бронювання і так залишається чинним без зайвих питань.

Тепер після перевірки органи зможуть або підтвердити, що підприємство, як і раніше, критично важливо, або зняти з нього цей статус. Результати цих перевірок мають направити до Мінекономіки та інших важливих міністерств, щоб усі були в курсі.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Також стало відомо, що уряд доручив ТЦК разом із держадміністраціями провести аудит усіх підприємств, які набули статусу критично важливих. Це потрібно зробити до 15 листопада. Після Мінекономіки отримає п'ять днів, щоб зібрати всю інформацію та звітувати Кабміну.

Якщо виявлять, що якісь компанії бронюють своїх співробітників без серйозних підстав, їм можуть анулювати відстрочки від призову.

Крім того, Знай.ua повідомляв, зарплата в 700 тисяч – тільки верхівка айсберга: керівники МСЕК серйозно поповнюють свої кишені

Джерело матеріала
loader
loader