Як швидко зупинити навалу щурів в саду та будинку: 3 речі, які вони ненавидять
Як швидко зупинити навалу щурів в саду та будинку: 3 речі, які вони ненавидять

Як швидко зупинити навалу щурів в саду та будинку: 3 речі, які вони ненавидять

Восени щури та миші стають проблемою, оскільки вони шукають теплі місця для укриття. Однак є спосіб запобігти їхній появі за допомогою натуральних засобів.

Восени щури та мишічастіше потрапляють у будинки, шукаючи прихисток від холодів, проте є прості натуральні методи, які допоможуть утримати їх на відстані від вашого помешкання.

Як позбутися щурів народними засобами

Експерт із боротьби зі шкідниками Сі Джей Палмер, засновник компанії Nature Guard Pest & Lawn, зазначає, що гризуни мають надзвичайно гострий нюх, і певні аромати можуть їх сильно відлякати, передає Express.

"При боротьбі з зараженням щурами важливо розуміти ефективні методи їх відлякування. Один з підходів полягає у використанні запахів, які відлякують щурів, оскільки вони значною мірою покладаються на свій нюх".

Хоча їхній зір слабкий, вони орієнтуються за запахом, шукаючи їжу або уникаючи небезпеки.

Тож немає потреби купувати дорогі хімічні засоби, адже природні рішення можуть ефективно тримати щурів і мишей подалі від будинку та саду.

Яка олія відлякує щурів - які запахи небезпечні для щурів

М'ята є одним із найефективніших природних засобів проти гризунів завдяки своєму різкому аромату, який відлякує мишей і щурів.

"Олія м'яти перцевої є нетоксичним та екологічно чистим рішенням, що робить її безпечною альтернативою хімічним репелентам для відлякування щурів. Її отримують з рослини м'яти перцевої, яка містить високий рівень ментолу - сполуки, яка є вкрай неприємною для щурів. Під впливом м'ятної олії щури відчувають сильну сенсорну огиду, що змушує їх уникати місць, де присутня олія", - пояснив експерт.

Посадіть її в саду або використовуйте ватні кульки, змочені м'ятною олією, розташовуючи їх у будинку. Для підтримки ефективності міняйте кульки кожного тижня.

Які спеції відлякують щурів - що дратує щурів

Часник, завдяки вмісту сірчаних сполук, також може бути ефективним засобом для відлякування гризунів.

"Як природний репелент, часник випромінює потужний аромат, який, як відомо, відлякує щурів та інших шкідників. Щури мають дуже розвинений нюх, і сильний запах часнику може бути для них приголомшливим. Це робить часник ефективним відлякуючим засобом, який утримує щурів подалі від певних ділянок", - сказав Сі Джей Палмер.

Вирощуйте його в саду або застосовуйте часникову олію для обприскування зовнішніх зон, уникаючи внутрішніх приміщень через сильний запах.

Какие растения отпугивают крыс инфографика
Які рослини відлякують щурів / Інфографіка: Главред

Яким запахом відлякати щурів - що зробити, щоб щури пішли

Евкаліпт має потужний аромат, який відлякує гризунів і ускладнює їм створення гнізд.

"Евкаліптові дерева відомі своїм багатим на олію листям, яке містить сполуку під назвою евкаліптол. Ця сполука відповідає за характерний запах евкаліпта, а також відома своїми антимікробними та репелентними властивостями. Ефірна олія евкаліпта, отримана з листя дерева, використовується для різних цілей, в тому числі для боротьби зі шкідниками", - наголосив він.

Приготуйте спрей, змішавши евкаліптову олію з водою, і розпилюйте його в проблемних зонах, таких як двері, вікна чи під меблями.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader