Яйця будуть свіжими протягом 12 місяців: потрібно зробити лише одну дію
Яйця будуть свіжими протягом 12 місяців: потрібно зробити лише одну дію

Яйця будуть свіжими протягом 12 місяців: потрібно зробити лише одну дію

Яйця можуть зберігати свіжість до року, за умови правильного зберігання цього поживного продукту, вказують фахівці Британської ради яєчної промисловості.

Про що ви дізнаєтесь:

Загальновідомо, що кращезберігати яйця краще в холодильнику, а не при кімнатній температурі. Упаковані яйця залишаються свіжими в холодильнику близько трьох тижнів. Відокремлені білки можна тримати в закритому контейнері до трьох тижнів, тоді як жовтки варто зберігати під накриттям до трьох днів, повідомляє Express.

Для тих, хто прагне довготривалого зберігання, існує простий метод. За даними Британської ради яєчної промисловості, яйця можна безпечно зберігати до 12 місяців. Це дозволяє тримати продукт під рукою для приготування страв у будь-який момент.

Рада рекомендує заморожувати яйця повністю або окремо жовтки й білки, щоб уникнути харчових втрат. Оптимально використовувати заморожені яйця протягом чотирьох місяців для збереження максимальної свіжості.

"Щоб заморозити яйця цілими, білок і жовток потрібно збити разом. Вилийте вміст у контейнер, придатний для морозильної камери, наклейте етикетку з датою, запечатайте і заморозьте", - вказують фахівці.

Експерти з Британської ради яєчної промисловості вважають заморожування яєчних білків "простим процесом": достатньо перелити білки в контейнер, перемішати, герметично закрити і помістити в морозильну камеру. Щоб прискорити розморожування, білки можна заморожувати порціями.

Ця порада особливо корисна, коли в рецептах потрібні лише жовтки чи білки, і виникає необхідність зберегти залишки, які могли б потрапити у відходи.

З жовтками ситуація дещо складніша. Їх спершу потрібно відокремити та помістити в контейнер. Оскільки жовтки мають густішу консистенцію, вони можуть загуснути і стати непридатними для приготування, якщо їх заморожувати без підготовки. Щоб уникнути цього, слід додати до жовтків пів чайної ложки солі або 1-1,5 столові ложки цукру на кожні 240 мл яєчного продукту, обираючи сіль для солоних страв, а цукор – для солодких.

Важливо правильно розморозити яйця перед використанням. Незалежно від того, заморожувалися білки, жовтки чи цілі яйця, їх слід повністю розморозити, а використовувати – лише в ретельно приготованих стравах. Заморожені яйця не можна готувати одразу після замороження. Для розморожування слід перенести яйця з морозильної камери в холодильник на ніч. Швидкий спосіб – помістити контейнер у холодну воду. Після розмороження яйця необхідно використати відразу.

Яйця будуть свіжими протягом 12 місяців: потрібно зробити лише одну дію
Скільки потрібно варити яйця / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader