У НАТО бачать два шляхи відповіді на відправлення солдатів КНДР у Росію, – Bloomberg
У НАТО бачать два шляхи відповіді на відправлення солдатів КНДР у Росію, – Bloomberg

У НАТО бачать два шляхи відповіді на відправлення солдатів КНДР у Росію, – Bloomberg

Про це пишуть журналісти видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Яку відповідь може дати НАТО на відправлення військ КНДР у Росію

У матеріалі зазначено, що Південна Корея має намір поділитися розвідувальними даними щодо розгортання військових сил Північної Кореї в Росії під час засідання Північноатлантичної ради в понеділок. Ця інформація буде представлена офіційним особам НАТО, повідомили джерела, знайомі з ситуацією.

Потенційні відповіді НАТО є обмеженими, але можуть включати посилення підтримки України та розбудову партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні,
– сказали джерела видання.

Співрозмовники додали, що розгортання тисяч північнокорейців як бойових підрозділів на полі бою в Україні означало б ескалацію конфлікту, який і без того є найбільшим у Європі з часів Другої світової війни. Це може спонукати Сеул запропонувати Києву прямішу підтримку, включно з летальною зброєю.

За повідомленнями південнокорейської розвідки, північнокорейські війська, як очікується, будуть розгорнуті на лінії фронту після приблизно місячної підготовки на військових об'єктах у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську.

Окрім того, Кремль має намір забезпечити ці війська зброєю і бойовою формою, а також фальшивими посвідченнями, щоб замаскувати їх під жителів східних регіонів Росії.

До слова, журналісти Bloomberg також писали, що КНДР планує відправити ще більше своїх солдатіву Росію на додачу до наявних 1,5 тисячі. Адже загальний план з угоди обох держав передбачає розміщення близько десяти тисяч солдатів з Північної Кореї у країні-агресорці.

Теги за темою
НАТО КНДР
Джерело матеріала
loader
loader