Аудит бронювання: статус критичних втратить до 20% підприємств
Аудит бронювання: статус критичних втратить до 20% підприємств

Аудит бронювання: статус критичних втратить до 20% підприємств

Аудит бронювання військовозобов'язаних на підприємствах України уже виявив щонайменше 40 тис. порушень.

Як пише NV.ua, посилаючись на своїх поінформованих співрозмовників, аудитом заброньованих займається спільна комісія з представників Міноборони, Мінекономіки й апарату Кабміну.   

«Щонайменше 20% компаній після аудиту з великою ймовірністю втратять статус критичних підприємств. Це стосується тих, хто спочатку не мав би потрапити до цього списку. Багато з цих компаній могли торгувати квотою на бронь», — зазначає чиновник з команди Президента, який непублічно поспілкувався з журналістами. 

Аудит критично важливих підприємств, який триває до 15 листопада, може також мати наслідком внесення змін до постанови Кабміну № 76, яка визначає правила бронювання.

«Одна з основних пропозицій — до переліку критично важливих не може потрапити компанія, яка платить своїм працівникам менш ніж 19 тис. грн на місяць… Окрім цього, підприємства мають щомісячно подавати звіти про розмір зарплатні. Розглядається варіант позбавити військові обласні адміністрації права надавати бізнесу статус критично важливого, або можливий інший варіант — це рішення чиновники на місцях прийматимуть разом із ТЦК.

А ще — можуть скоротити кількість заброньованих на критично важливих підприємствах, як-от у військовій промисловості чи енергетиці, зі 100% до 70−90%», — пише видання.  

Джерело матеріала
loader