Армія РФ все ще має небезпечні бойові сили, попри втрати в Україні – генерал США
Армія РФ все ще має небезпечні бойові сили, попри втрати в Україні – генерал США

Армія РФ все ще має небезпечні бойові сили, попри втрати в Україні – генерал США

Попри значні втрати в наземній сфері, в решті військової структури Росії залишається величезний потенціал – як звичайний, так і ядерний.

У Росії все ще є сили, які не були задіяні у війні проти України повною мірою. Попри значні втрати в наземній сфері, у решті військової структури РФ залишається величезний потенціал.

Про це заявив головнокомандувач збройними силами США в Європі, генерал Крістофер Каволі, повідомляє Business Insider.

За словами Каволі, у Росії є сили, які не були задіяні у війні повною мірою. Зокрема, дальня авіація, ракетні сили стратегічного призначення, оборонні підрозділи та підводні засоби. Окрім того, до війни ще не була залучена більша частина російської тактичної авіації.

Генерал зауважив, що російські сили, які воюють в Україні, і удари, яких вони завдають, повинні розглядатися у контексті всієї їхньої військової структури.

"Тож, попри значні втрати в наземній сфері, в решті військової структури Росії залишається величезний потенціал – як звичайний, так і ядерний – і тому необхідно мати це на увазі", – наголосв Каволі.

За його словами, тоді як сухопутні війська Росії зазнали серйозних втрат на фронті Україні, Москва зробила помітні кроки для їхнього відновлення.

"Військова сила – сухопутна сила – всередині України сьогодні значно більша, ніж сухопутна сила, яка була там на початку війни, тому російська армія фактично зросла за цей період", – повідомив головнокомандувач збройними силами США в Європі.

Водночас він звернув увагу, що в російської армії на сьогодні є проблеми з якістю зброї. Деяке обладнання може бути не найновішим, але воно локалізовано для сухопутних військ.

"У Росії є план відновлення цих сухопутних сил і розгортання їх, знову ж таки, на кордонах НАТО. Це план, який вони оприлюднили, про який вони говорили, і це те, до чого ми повинні поставитися дуже серйозно", – акцентував Каволі.

  • Чи може війна в Україні закінчитись 2025 року: відповідь генерала 
  • Як зміниться тактика ЗС РФ взимку: відповідь військового
  • "Ось і весь мій прогноз": Сенцов відповів, скільки Україна ще буде воювати
Джерело матеріала
loader
loader