Аграріям компенсують майже ₴150 мільйонів за придбану вітчизняну техніку
Аграріям компенсують майже ₴150 мільйонів за придбану вітчизняну техніку

Аграріям компенсують майже ₴150 мільйонів за придбану вітчизняну техніку

За програмою «Зроблено в Україні» аграріям компенсують майже 150 млн грн за придбану сільгосптехніку та обладнання українського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

«Підписали наказ про спрямування майже 150 млн грн як компенсацію для аграріїв, які придбали нову техніку й обладнання українського виробництва. Таким чином стимулюємо попит на вітчизняний продукт. Нині у реєстрі вже 133 виробники та майже 11,8 тис. одиниць техніки та обладнання. Ми сподіваємось, що їх ставатиме більше», — повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що кошти спрямують до 25 уповноважених банків за заявками покупців, які надійшли у вересні. Найбільші суми компенсації отримають покупці техніки через ПриватБанк - понад 52 млн грн, Ощадбанк - 31,8 млн грн та ПроКредит Банк - 15 млн грн.

За даними міністерства, за час існування програми, включно з новим наказом, аграріям нараховано понад 395 млн грн. Зокрема, за програмою «Зроблено в Україні» аграріям за вересень нарахували компенсації на 149,98 млн грн.

Загалом участь у програмі взяли понад 1700 аграріїв, які придбали українську техніку на суму майже 1,9 млрд грн.

Найбільшу кількість заявок подали аграрії Одеської — 178, Кіровоградської — 170, Полтавської — 157, Миколаївської — 148, Черкаської — 135 та Вінницької областей — 120.

Як повідомлялося, Sky Bank і "Банк Восток" підписали меморандуми з Міністерством економіки за програмою часткової компенсації вартості техніки та обладнання українського виробництва.

Теги за темою
Економіка
Джерело матеріала
loader