25 жовтня — презентація проєкту про життя та творчість Тараса Шевченка «Тарас бентежний»
25 жовтня — презентація проєкту про життя та творчість Тараса Шевченка «Тарас бентежний»

25 жовтня — презентація проєкту про життя та творчість Тараса Шевченка «Тарас бентежний»

Проєкт присвячений 210-му ювілейному року з дня народження поета та створений за підтримки Українського культурного фонду.

 У п’ятницю, 25 жовтня, у київському Будинку кіно відбудеться презентація проєкту «Тарас бентежний», у якому життя та творчість Тараса Шевченка вперше розкривається у форматі відеоподкастів.   

Ведучими подкастів стали відома українська телеведуча Наталка Сопіт та автор-режисер Василь Вітер. Під час презентації глядачі зможуть переглянути кілька глав відеоподкастів, а також поспілкуватися з ведучими та творчою командою проєкту.

Відеоподкасти зняті у стилістиці телевізійного серіалу про приватне життя видатних українців «Гра долі», який виходить на екрани з 2005 року. Автори детально та творчо висвітлюють життєвий шлях Шевченка – від Моринців до Чернечої гори у Каневі.

Запрошеними гостями презентації стануть Олександр Боронь, доктор філологічних наук, завідувач відділу шевченкознавства Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, представники Національної спілки письменників України, члени колективів Літературно-меморіального будинку-музею Тараса Шевченка, Музею видатних діячів української культури та Музею книги і друкарства України.

Початок заходу о 18:00 в синій залі Будинку кіно за адресою: вулиця Саксаганського, 6.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader