100 тисяч гривень переказав коломиянин за неіснуючий автомобіль
100 тисяч гривень переказав коломиянин за неіснуючий автомобіль

100 тисяч гривень переказав коломиянин за неіснуючий автомобіль

100 тисяч гривень переказав коломиянин за неіснуючий автомобіль - Фото 1

Поліцейські нагадують громадянам, перед тим, як зробити покупку в інтернеті, необхідно уважно ознайомитись з умовами продажу та в жодному разі не здійснювати повної чи часткової оплати за товар.

У шахрайську пастку з покупкою автомобіля у мережі потрапив 77-річний мешканець Коломиї. Він розповів, що хотів придбати автомобіль, на одному з веб-сайтів знайшов відповідне оголошення. Зателефонувавши за вказаним номером, чоловік зв’язався з продавцем, який повідомив, що за транспортний засіб необхідно сплатити завдаток. Чоловік погодився та кількома платежами переказав на зазначений рахунок 100 тисяч гривень, проте бажаного авто так і не отримав, а незнайомець перестав відповідати на телефонні дзвінки.

За вказаним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають не вірити у продаж вартісного майна за вкрай низькою ціною. Зазвичай, це ознака нечесних намірів продавця: ви ризикуєте отримати товари сумнівної якості або взагалі лишитися без грошей та покупок.

Укладайте офіційні письмові угоди для убезпечення себе у разі користування посередницькими послугами з купівлі та доставлення вартісних товарів.

Вимагайте особистої зустрічі з продавцем чи посередником та перевіряйте, з ким саме ви маєте справу, для цього просіть для ознайомлення необхідні документи.

За потреби, радьтеся з фахівцями у відповідній галузі.

Не дайте себе ошукати!

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader