Зручний суперник з Італії та розбита голова арбітра: як Динамо раніше грало проти Роми
Зручний суперник з Італії та розбита голова арбітра: як Динамо раніше грало проти Роми

Зручний суперник з Італії та розбита голова арбітра: як Динамо раніше грало проти Роми

Динамо готується до свого третього матчу в рамках Ліги Європи 2024-2025. Команда Олександра Шовковського зійдеться із римською Ромою на виїзді, повідомляє 24 Канал.

Солодкі "вовки"

Італійські клуби є справжнім жахом для Динамо в єврокубках. "Біло-сині" програли 16 із 26-ти ігор представникам Серії А. Ще у восьми випадках були нічиї, а перемога підкорювалась киянам лише двічі.

На міжнародній арені Динамо перетиналось із Ювентусом, Інтером, Наполі, Фіорентиною, Лаціо та, власне, Ромою. Проте саме "вовки" є найбільш зручним суперником для киян серед італійців.

Річ у тім, що ті дві перемоги над командами Серії А Динамо здобувало виключно в іграх проти Роми. Загалом же у киян є чотири очні битви проти "джалороссі" – по дві перемоги та поразки. Різниця м'ячів – 6:6.

Ліга чемпіонів 2004-2005

  • Рома – Динамо 0:3 (Гавранчич, 29)
  • Динамо – Рома 2:0 (Деллас, 73, автогол, Шацьких, 82)

Вперше Динамо перетнулось із Ромою у Лізі чемпіонів 2004-2005. Тоді гравці "вовків" були явно не готовими до турніру, як і їх вболівальники. Перша ж гра проти Динамо у Римі завершилась скандалом.

Гол Гавранчича у Римі:

До перерви кияни вийшли вперед завдяки голу Гавранчича зі стандарту. Втім між таймами розлючені фанати Роми жбурнули запальничку в арбітра Андерса Фріска та розбили йому голову.

Зручний суперник з Італії та розбита голова арбітра: як Динамо раніше грало проти Роми - Фото 1
Розбита голова Андерса Фріска у Римі / фото Getty Images

Як підсумок, на другий тайм команди вже не вийшли, а Динамо отримало технічну перемогу 3:0. Матч-відповідь у Києві "біло-сині" виграли вже за футбольним принципом – 2:0 з автоголом Делласа та м'ячем від Шацьких.

Огляд матчу Динамо – Рома у Києві у 2004 році:

Ліга чемпіонів 2007-2008

  • Рома – Динамо 2:0 (Перротта, 9, Тотті, 70)
  • Динамо – Рома 1:4 (Бангура, 63 – Пануччі, 4, Жюлі, 32, Вучініч, 36, 77)

Вже за три роки кияни знову потрапили на Рому в групі Ліги чемпіонів. Проте цього разу вже Динамо виглядало чужим гостем в цьому турнірі. "Біло-сині" взагалі не набрали жодного балу у квартеті!

Ромі ж обидва матчі були програні без шансів. У Римі господарі обмежились голами Перротти та Тотті. На виїзді ж підопічні Лучано Спаллетті розгромили динамівців з рахунком 4:1. Дублем відзначився чорногорець Мірко Вучініч.

Розгром Динамо у Києві:

Тепер же на команди чекатиме лише одна очна зустріч в сезоні. Матч Рома – Динамо відбудеться 24 жовтня на римському "Стадіо Олімпіко". Пряма трансляція відбудеться на ОТТ-платформі Megogo. Початок – о 19:45 за київським часом.

Теги за темою
Динамо Ліга чемпіонів Ліга Європи
Джерело матеріала
loader