Жовква обговорив із членом парламенту Британії безпекову допомогу Україні
Жовква обговорив із членом парламенту Британії безпекову допомогу Україні

Жовква обговорив із членом парламенту Британії безпекову допомогу Україні

Заступник керівника ОП Ігор Жовква і член парламенту Великої Британії, тіньовий держсекретар у закордонних справах Ендрю Мітчелл обговорили напрямки подальшої безпекової допомоги Україні з боку союзників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

«Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зустрівся з членом парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії від Консервативної партії, тіньовим держсекретарем у закордонних справах Ендрю Мітчеллом, який перебуває з візитом в Україні», - ідеться в повідомленні.

Жовква відзначив стратегічний характер двосторонніх відносин між нашими країнами та оборонну підтримку України з боку Великої Британії.

«Ви були першою європейською країною, яка надала Україні летальну зброю, причому ще до початку повномасштабної агресії. Ви першими передали нам далекобійну зброю. Ми завжди це пам’ятатимемо», – сказав заступник керівника ОП.

Під час зустрічі обговорювалися ключові напрями подальшої допомоги Україні з боку союзників у сфері безпеки й оборони, враховуючи основні елементи Плану перемоги. Пріоритет – далекобійна зброя та дозвіл на її застосування по військових цілях РФ.

Жовква також розповів про підготовку до другого Саміту миру.

Зазначається, що Мітчелл наголосив на єдності політичних сил у парламенті Великої Британії щодо підтримки України та на налаштованості Консервативної партії на подальшу допомогу.

Як повідомлялося, Велика Британія додатково виділить 120 млн фунтів стерлінгів (близько $155 млн) на підтримку Коаліції морських сил і засобів для України.

Фото: ОП

Теги за темою
Офіс Президента
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader