Зеленський назвав головну умову присутності представників Росії на Саміті миру
Зеленський назвав головну умову присутності представників Росії на Саміті миру

Зеленський назвав головну умову присутності представників Росії на Саміті миру

Не лише Україна, але й західні партнери мають діяти в рамках плану перемоги, щоб пришвидшити настання миру.

Що сказав Зеленський:

Представники країни-агресора Росії зможуть взяти участь у Саміті миру тоді, коли буде реалізовано план перемоги України. Про це у четвер, 24 жовтня, заявив президент Володимир Зеленський.

Під час третього Парламентського саміту Кримської платформи він розповів, що важливо, аби цілі і принципи Статуту ООН були повністю відновлені, а це можливо після реалізації формули миру.

"Коли та якщо план перемоги буде повністю реалізовано, ми побачимо Росію на саміті миру", - наголосив Зеленський.

Зеленський назвав головну умову присутності представників Росії на Саміті миру
Пункти плану перемоги / Інфографіка: Главред

Український президент також озвучив перелік основних пунктів плану перемоги, серед яких: запрошення України в НАТО, оборона, стримування російської агресії, економічна співпраця та безпека.

"Ми маємо гарантувати надійну безпеку. Все це дає план перемоги. Я прошу вас бути адвокатами цих пунктів у ваших столицях, у розмовах з партнерами", — додав Зеленський.

Другий саміт миру - що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що план реалізації всіх пунктів, необхідних для другого Саміту миру, буде готовий у листопаді. Це відбудеться після підготовки планів щодо пунктів енергетичної, продовольчої безпеки, обміну полонених і повернення українських дітей.

Раніше Зеленський наголошував, що представники РФ мають бути присутніми на другому Саміті миру.

Саміт миру за участі Росії - що відомо

Нагадаємо, другий саміт миру з ініціативи України має відбутися наприкінці 2024 року. Reuters посилаючись на слова посла України в Туреччині Василя Боднара писало, що Київ хоче, щоб московська делегація взяла у ньому участь.

Згодом очільник Офісу президент Андрій Єрмак прокоментував імовірність участі представників країни-агресора РФ у другому Саміті миру. За його словами, представники РФ можуть бути присутніми на другому Саміті миру, де, можливо, їм представлять План перемоги.

Раніше Зеленський наголошував, що зараз Росія уникає відвертої і чесної дипломатії, саме тому в Україні розробили план заходів, здатних виправити ситуацію між поточною ситуацією і майбутнім Самітом миру.

Читайте також про план перемоги України:

Джерело матеріала
loader