«Зараз я б не зміг їх зняти»: Роберт Земекіс про «Форрест Ґамп» і «Назад у майбутнє»
«Зараз я б не зміг їх зняти»: Роберт Земекіс про «Форрест Ґамп» і «Назад у майбутнє»

«Зараз я б не зміг їх зняти»: Роберт Земекіс про «Форрест Ґамп» і «Назад у майбутнє»

Творець «Форрест Ґамп» Роберт Земекіс, який готується представити новий фільм з Томом Генксом, розповів про стан сучасного кіновиробництва.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! «Зараз я б не зміг їх зняти»: Роберт Земекіс про «Форрест Ґамп» і «Назад у майбутнє» - Фото 1

Цього тижня на кінофестивалі AFI Роберт Земекіс представить фільм «Тут» / Here із Томом Генксом у головній ролі. Це зустріч для Земекіса, Генкса та сценариста Еріка Рота, які не працювали разом з часів «Форреста Ґампа». В гостях у подкасту WTF Марка Марона на запитання, чи є у нього якісь проєкти після нового фільму, режисер сказав, що не знає, і ця невизначеність пов’язана з сучасною кіноіндустрією:

«Усе йде повільно. … Відбувається дивна річ, якої я ніколи раніше не бачив, а саме те, що ніхто нічого не поспішає. … Я думаю, що ніхто не знає, що робити. Що ви робите? Чим ви займаєтеся?»

Земекіс продовжив розмову про деякі зі своїх класичних фільмів, зокрема «Форрест Ґамп», «Хто підставив кролика Роджера», «Назад у майбутнє» та «Контакт». Режисер вважає, що йому пощастило, що він жив у той час, коли оригінальні фільми ще могли залучати глядачів. Він також не вірить, що жоден з них відбувся б у сучасних умовах:

«Правда полягає в тому, що всі фільми, які ви щойно перерахували, я б не зміг зробити жодного з них сьогодні. Зробити «Тут» — це диво. … Їм важко було б отримати «зелене світло».

Роберт Земекіс міг мати на увазі, зокрема, велику кількість франшиз у кіно, про які також говорять інші відомі діячі галузі. Індустрія боїться чогось нового, але водночас не надто розуміє, що робити далі. Втім, він мав кілька фільмів у останні десятиліття, багато з них були не надто добре сприйняті. Але режисер все ж має можливість знімати.

Джерела: World of Reel

Джерело матеріала
loader