Забудьте про конденсат на склі авто: новий тренд серед водіїв стрімко набирає обертів
Забудьте про конденсат на склі авто: новий тренд серед водіїв стрімко набирає обертів

Забудьте про конденсат на склі авто: новий тренд серед водіїв стрімко набирає обертів

З приходом холодної пори року багато водіїв стикаються з неприємною проблемою — появою конденсату на внутрішній стороні лобового скла. Це явище виникає через різницю температур: холодне повітря ззовні контактує з теплішим і вологішим повітрям у салоні автомобіля.
Проблема може виникати не лише в старих авто, де ущільнювачі вікон або дверей зношені й пропускають зайву вологу, але й у нових машинах. Причинами часто є не тільки погодні умови, а й повсякденні речі — як-от випаровування від гарячих напоїв або навіть дихання водія та пасажирів. Поділилась про це в TikTok жінка.

Запотівше вікно машини, скріншот з ТікТок

Конденсат на лобовому склі створює незручності, особливо вранці, коли кожна хвилина перед роботою важлива. Постійно витирати скло або чекати, доки воно висохне за допомогою обігріву, займає час і додає стресу.

Лайфхак від TikTok

Користувачка TikTok на ім'я Ліанна поділилася дієвим способом боротьби з конденсатом. Вона рекомендує використовувати пакети-осушувачі, які поглинають вологу з повітря в салоні.

Як працюють осушувачі

Серветки для авто, скріншот з ТікТок

Пакети-осушувачі, які зазвичай використовуються для зберігання одягу чи техніки, схожі на невеликі крісла-мішки. Їх наповнювач активно вбирає вологу з навколишнього середовища, що запобігає утворенню конденсату. Розмістивши такі пакети на приладовій панелі чи біля вікон, можна значно скоротити час на ранкове очищення скла.

Багаторазове використання

Ще одна перевага таких осушувачів — їх можна використовувати неодноразово. Щоб оновити поглинаючу здатність пакета, достатньо помістити його в мікрохвильову піч на кілька хвилин, щоб він випарував зібрану вологу. Це робить такі пакети зручним і практичним рішенням для автомобілістів.

Крім того, Знай.ua повідомляв, ніколи не помилитеся: як обрати солодкий і не сухий гарбуз восени, перевірені роками поради

Джерело матеріала
loader
loader