Tesla запустила сервіс безпілотних таксі
Tesla запустила сервіс безпілотних таксі

Tesla запустила сервіс безпілотних таксі

Генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомив, що компанія почала надавати послуги онлайн-замовлень безпілотних таксі, але зараз використання сервісу обмежено співробітниками Tesla. Хоча масове виробництво безпілотних таксі може розпочатися лише за два роки, Tesla вже тестує свою нову платформу.

«Для співробітників Tesla в районі затоки ми вже маємо послугу замовлення таксі. Використовуючи програму, ви можете запросити автомобіль, і він доставить вас до будь-якої точки району затоки», — сказав Маск, додавши, що компанія планує відкрити його для публіки наступного року, починаючи з Техасу, де не потрібен дозвіл на тестування безпілотного водіння.

Tesla також планує пропонувати послугу в Каліфорнії, але для цього буде потрібне додаткове ліцензування. Маск сказав, що Tesla також розглядає деякі інші штати, де вона може запропонувати цю послугу в майбутньому.

Tesla ще не отримала ліцензії у Каліфорнії на проведення справжніх випробувань без водія. Ліцензія, яка є у компанії, дозволяє проводити випробування лише під наглядом водія у салоні. Це означає, що Tesla використовує для випробувань свій автопарк з водіями, які стежать за процесом.

Маск підтвердив, що особисті дані пасажирів синхронізуватимуться з транспортними засобами, що викликають таксі. Це означає, що налаштування мультимедіа, навігації і навіть кондиціонера доступні в автомобілі, як тільки пасажир відчиняє двері, так само, якби він сидів у своїй машині. Пасажирам не потрібно використовувати екран інформаційно-розважальної системи для керування автомобілем, усіма цими функціями комфорту можна керувати безпосередньо з програми Tesla.

Джерело матеріала
loader