На Тернопільщині затримано начальника районного ТЦК
На Тернопільщині затримано начальника районного ТЦК

На Тернопільщині затримано начальника районного ТЦК

На Тернопільщині правоохоронці вручили підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соцпідтримки. Він вимагав у військовозобов’язаного талони на пальне в обмін на відстрочку від мобілізації. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соцпідтримки. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, полковник вимагав у військовозобов’язаного талони на дизель – 1 тис. л, що еквівалентно $1500, – в обмін на відстрочку від мобілізації.

«Правоохоронці задокументували злочинну діяльність посадовця ТЦК і затримали його на гарячому, коли той отримував хабар. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою із заставою та відсторонили від виконання обов'язків», – зауважує Офіс генпрокурора.

До слова, Державне бюро розслідувань викрило та затримало сина посадовця з Вінницького військкомату, який вимагав $20 тис. за оформлення пакету документів для виїзду за кордон. 

Джерело матеріала
loader
loader