У Польщі судитимуть фермера, який вивісив плакат із закликом до Путіна "розібратися з Україною"
У Польщі судитимуть фермера, який вивісив плакат із закликом до Путіна "розібратися з Україною"

У Польщі судитимуть фермера, який вивісив плакат із закликом до Путіна "розібратися з Україною"

Польські правоохоронці направили до суду обвинувальний акт проти фермера Петра Г. та його доньки, які під час акції протесту у лютому цього року вивісили на тракторі прапор СРСР із скандальним написом. На банері вони розмістили заклик до російського диктатора Володимира Путіна "розібратися з Україною". Про це повідомляє TVN24.

Як зазначає видання, обвинувальний акт у цій справі до суду направила прокуратура Глівіце. Крім звеличення війни РФ, прокурор звинуватив двох фігурантів справи у публічній пропаганді комуністичної ідеології та демонстрації її символіки.

За даними слідства, обвинувачені Петро Г. та його дочка Агата Г. брали участь у лютневому протесті фермерів у Гожичках. На своєму тракторі вони написали "Путін розберись з Україною, Брюсселем та польською владою". За словами Карини Спрус, прес-секретаря Глівицької регіональної прокуратури, Петро Г. та Агата Г. спочатку не визнали себе винними, вказуючи на свій намір "привернути увагу до актуальних проблем сільського господарства". Згодом вони обидва визнали свою провину та подали клопотання про добровільну згоду на покарання, погоджене з прокурором.

Згідно з польським законодавством, публічні заклики до ведення загарбницької війни або її вихваляння караються позбавленням волі на строк до 5 років. Публічна пропаганда комуністичної чи іншої тоталітарної ідеології карається позбавленням волі терміном до 3 років.

  • 20 лютого на мітингу польських фермерів на одному з тракторів з'явився плакат із закликом до Путіна "навести лад з Україною, Брюсселем та польською владою", поряд використовували також прапор СРСР. У МЗС Польщі засудили проросійський плакат на протесті фермерів, закликавши протестувальників дистанціюватися від подібних осіб, оскільки це шкодить репутації країни.
  • Того ж дня польська поліція відкрила справу через плакат "Путін, розберися з Україною та Брюсселем, і з нашим керівництвом" та прапор СРСР під час акції протесту фермерів.
Теги за темою
Польша Суд
Джерело матеріала
loader
loader