В офісі Гутерреша пояснили, чому він відзначив День ООН у товаристві Путіна
В офісі Гутерреша пояснили, чому він відзначив День ООН у товаристві Путіна

В офісі Гутерреша пояснили, чому він відзначив День ООН у товаристві Путіна

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш зустрів День ООН у Казані в товаристві Володимира Путіна через те, що саме на 24 жовтня було призначено саміт БРІКС.

Про це повідомив Фархан Гак, заступник речника генсека ООН, відповідаючи на запитання власкора Укрінформу в Нью-Йорку.

«Тут, звичайно, дати проведення саміту БРІКС такі, якими вони є… І він (Гутерреш, – ред.), як і завжди, вирішив відвідати саміт БРІКС», - сказав він, намагаючись пояснити, що саме змусило Гутерреша святкувати День ООН у товаристві воєнного злочинця Путіна.

На запитання Укрінформу, чи має генсек намір закликати Путіна припинити воєнну агресію проти України, Гак відповів: «Ви, напевно, бачили, що він сказав на саміті БРІКС, зокрема, про Україну. І це погляди, яких він дотримується протягом досить тривалого часу - про необхідність дотримання Статуту ООН, міжнародного гуманітарного права і резолюцій ООН».

Гутерреш у четвер виступив на саміті БРІКС, а пізніше мав двосторонню зустріч із Путіним.

У виступі на саміті в Казані він заявив про необхідність досягнення миру в Україніна основі Статуту ООН.

Як повідомляв Укрінформ,у МЗС України критично оцінили поїздку генсека ООН Гутерреша на саміт БРІКС до Росії. Він як офіційна особа відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, однак прийняв запрошення до Казані від воєнного злочинця Путіна. На переконання України, це неправильний вибір, що не сприяє справі миру та шкодить репутації ООН.

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader