У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там
У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там

У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там

Цю землю багато років тому Київрада передала в оренду компанії "Мостобуд" регіонала Володимира Продивуса, але згодом розірвала договір, а Верховний суд повернув ділянку у власність громади. Попри це, люди з орбіти Продивуса продовжили перевалку копалин.

Про це повідомляють журналісти "СтопКору".

Несанкціоновані піщані роботи на "точці" у Голосієво вкотре помітили журналісти СтопКору у середу, 23 жовтня. Вони зафіксували на території навантажувач і дві вантажівки з піском, що ймовірно належать структурам, наближеним до "Мостобуду" й Продивуса.

У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там - Фото 1

При цьому водій навантажувача був одягнений в уніформу компанії "Юнігран", але навідріз відмовився пояснити, хто саме його найняв на роботу і заявив, що офіційно не оформлений в жодному підприємстві.

У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там - Фото 2

За адресою по вул. Промислова, 4 у Києві медійники викликали поліцію. Водій навантажувача намагався втекти, але був зупинений. Працівники слідчо-оперативної групи (СОГ) провели огляд місця подій, слідчий опитав водіїв, крім того правоохоронці повністю оглянули земельну ділянку.

У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там - Фото 3

З журналістами спілкувались співробітники СОГ Голосієвського УП. Вони повідомили, що на місце також прибули працівники водної поліції для проведення слідчих дій в рамках зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 2 ст. 197-1 ККУ. Представник СтопКору надав пояснення водній поліції як свідок.

Водночас вивезення вантажівками копалин та переміщення їх по земельній ділянці є зоною компетенції територіального управління поліції. Відтак Голосієвська СОГ повернулась на "точку" і в рамках ЄРДР вилучила під зобов'язання власників та опломбувала техніку піщаних нелегалів – навантажувач та фури з піском.

У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там - Фото 4

Як стало відомо СтопКору, на даний час машини перебуватимуть на особистому зберіганні компанії-власника ТОВ "Віпек" (бенефіціар – Сергій Шапран). При цьому директор фірми Сергій Лецкан заявив журналістам, що вважає дії своїх підлеглих з вивезення надр законними, оскільки підприємство начебто платить усі податки.

Популярні новини зараз
Посадовця ДСНС одного з районів Київщини викрили на хабарі На Київщині прокоментували підготовку регіону до опалювального сезону У ДСНС показали, як проводили роботи з ліквідації наслідків ворожих обстрілів на Київщині Уламки збитих дронів впали у трьох районах, є постраждалий - КМВА
Показати ще

У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там - Фото 5

Наразі справа за слідством і судом, який має накласти арешт на вилучену техніку.

Нагадаємо, земельна ділянка раніше перебувала в оренді ПАТ "Мостобуд" – компанії, пов'язаної з ексрегіоналом Володимиром Продивусом. 2015 року, без згоди Київради, "Мостобуд" передав ділянку в суборенду ПП "Промбудсервіс 2005". А "Промбудсервіс 2005", своєю чергою, побудував на ділянці "промислову базу" і продав її новоствореному ТОВ "КПС-ГРУП" – теж з оточення Продивуса. Рішенням Верховного суду земля була повернута у власність громади. Попри це рішення, роботи на самозахопленій землі тривали у промислових масштабах.

Як стало відомо нещодавно, імовірно у Продивуса на піщаному ринку столичного регіону з'явився новий партнер – броварський ексдепутат Сергій Шапран.




Джерело матеріала
loader