Центральна МСЕК продовжила майже всі рішення щодо надання інвалідності в регіонах
Центральна МСЕК продовжила майже всі рішення щодо надання інвалідності в регіонах

Центральна МСЕК продовжила майже всі рішення щодо надання інвалідності в регіонах

Центральна Медико-соціальна експертна комісія продовжила дію близько 17 тисяч рішень обласних МСЕК щодо надання інвалідності, які раніше були надіслані їм з боку правоохоронців. Про це повідомив "Укрінформ" після отримання статистичних даних від прес-служби Офісу генерального прокурора України.

Працівники Національної поліції і Державного бюро розслідувань станом на 1 січня цього року проводили розслідування у 312 кримінальних провадженнях такої категорії. Переважну більшість цих справ розслідували у Нацполіції – 308, і 4 справи у ДБР. Вже цього року було порушено ще 161 кримінальне провадження (ДБР - 3) за фактами сприяння у виїзді з України та в ухиленні від мобілізації співробітниками ТЦК та СП, МСЕК та ВЛК.

 - Під час розслідування вилучено майже 23 483 медико-експертних справ, з яких 18 968 справ для перевірки прийнятих рішень було направлено до Центральної МСЕК. Центральною МСЕК залишено в силі 16 992 рішень у медико-експертних справах. У 1 588 таких справах – перевірка триває. У 66 медико-експертних справах Центральною МСЕК скасовано прийняті рішення та щодо 6 таких рішень особам МСЕК повідомлено про підозру, - поінформували у прокуратурі.

Правоохоронці відправили на розгляд судів 79 обвинувальних актів після завершення розслідування у деяких справах. В іншій частині кримінальних проваджень досудове розслідування триває.

  • 22 жовтня генеральний прокурор України Андрій Костін звільнився з посади через корупцію в МСЕК та скандал з масовим отриманням інвалідностей прокурорами.
  • Також у вівторок президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо МСЕК. Він назвав дуже непереконливою доповідь міністра охорони здоров'я та міністра соціальної політики України.
Теги за темою
розслідування Прокуратура
Джерело матеріала
loader