Тарифне комбо: коли подорожчає гаряча вода, тепло, газ та його доставка
Тарифне комбо: коли подорожчає гаряча вода, тепло, газ та його доставка

Тарифне комбо: коли подорожчає гаряча вода, тепло, газ та його доставка

Українцям слід бути готовими до зростання тарифів на комунальні послуги, що утримуються від початку повномасштабної війни. Прогнозом поділився голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі для "24 Каналу".

Експерт зазначив, що під час цього опалювального сезону українці ще зможуть платити за газ, опалення та гарячу воду за встановленими до початку воєнного стану тарифами. Однак очікувати на підвищення можна вже в 2025 році, оскільки це зазначено в меморандумі МВФ.

Тарифи на газ Фото: скрін youtube

"Я очікую в наступному році підняття тарифів на газ, тепло, гарячу воду й на розподіл газу, також паралельно з цим підніметься вартість електроенергії для населення", - прогнозує Олег Попенко.

Варто нагадати, що Меморандум про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ є пунктом, в якому зазначено, що уряд України зобов'язується перерахувати тарифи на комунальні послуги з урахуванням нової методології та соціальних міркувань під час війни.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Раніше Нацбанк ділився прогнозом, згідно з яким у 2025 році може початися зростання тарифів на тепло, газ та гарячу воду. Очікується, що підвищення цін до економічно обґрунтованого рівня відбуватиметься у кілька етапів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на електроенергію: чи доведеться платити більше у 2025 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кубометр води обійдеться дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки.

Джерело матеріала
loader