Зеленський не планує підписувати закон про скасовування переведення годинників, — ЗМІ
Зеленський не планує підписувати закон про скасовування переведення годинників, — ЗМІ

Зеленський не планує підписувати закон про скасовування переведення годинників, — ЗМІ

Президент Володимир Зеленський не планує підписувати закон, який скасовує переведення годинників. Про це 24 жовтня повідомили джерела ВВС. Співрозмовник в президентській команді заявив, що закон так і не підпишуть.

- Не планує президент підписувати, — сказав співрозмовник в Офісі президента. 

Для ветування закону строки минули. Інший співрозмовник у президентській фракції також запевнив, що підпису не буде.

- Спікер це протис, це його ідея, тому щоб його не ображати, вето не буде, але і підпису не буде, — заявив співрозмовник у Верховній Раді.

За його словами, все порахували й побачили мінуси для економіки - "вилізли збитки у кілька мільярдів". До аргументів проти підписання закону співрозмовник додав петиції на кшталт "не крадіть наші вечори", з якими виступали українці.

У ніч проти неділі, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників переведуть на годину назад. Цей перехід мав стати останнім, адже у липні Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який скасовує подальші переведення. Однак президент його досі не підписав.

  • 16 липня народні депутати підтримали в другому читанні проєкт закону про обчислення часу в Україні №4201, який скасовує переведення на літній час. Згодом законопроєкт підписав голова Верховної Ради, і 21 серпня його направили на підпис президенту. Автором законопроєкту є спікер парламенту Руслан Стефанчук
  • 17 липня Академія наук вищої школи звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням ветувати закон про скасування переходу на "літній час".
Теги за темою
Володимир Зеленський Верховна Рада Законопроект
Джерело матеріала
loader