Сили ППО збивають російські дрони, незважаючи на їх модернізацію — авіаційний експерт
Сили ППО збивають російські дрони, незважаючи на їх модернізацію — авіаційний експерт

Сили ППО збивають російські дрони, незважаючи на їх модернізацію — авіаційний експерт

Незважаючи на те, що росіяни модернізують "Шахеди" для ударів по Україні, відсоток знищення ворожих безпілотників залишається високим — на рівні 80-85%, а буває і вищим за 90%.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

Він наголосив, що українські розробники також не стоять на місці, знаходячи нові засоби протидії російським дронам.

"Якби ми не могли протидіяти то, напевно, були б якісь зовсім інші результати ураження. Ще два місяці тому були повідомлення (від Повітряних сил ЗСУ, — ред.) про те, що ціль локаційно втрачено. Якщо, наприклад, йшлося про 50 "Шахедів", то 3-4 з них було локаційно втрачено. Потім їх почало ставати 10%, а потім — значно більше. І ось зараз уже бувають дні, коли цих локаційно втрачених дронів до 50% від усієї кількості", — сказав Криволап.

Він пояснив, що локаційно втрачений дрон — це той, якого локатор не бачить.

"А коли локатор не бачить дронів? Коли вони лежать у землі або коли далеко полетіли. Чого вони там опинилися, у цій землі? Тому що засобами РЕБ їх змусили виконувати, скажімо так, танці з бубном по колу, виробляти паливо і лягати на наші поля і городи. Або відправляють їх на батьківщину, в "Россию-матушку". Або до улюбленого молодшого брата чи сестри РФ, у Білорусь", — зазначив експерт.

Криволап нагадав, що росіяни давно намагаються модернізувати дрони типу "Шахед" — у цілій низці напрямів.

"Вони змінювали матеріали для того, щоб змінювати радіолокаційну помітність БпЛА. У них є і білі, і чорні, і сіренькі дрони. Потім окупанти посилювали дрони різними видами антен, встановлювали CRPA-антени типу "Комета". Ставили не по одному модулю, а по чотири, сподіваючись захиститися від нашого РЕБу. Наш РЕБ підвищував потужність і все одно добивав ці "Шахеди"", – сказав гість ефіру.

Джерело матеріала
loader