РФ хоче створити буферні зони у трьох областях України: ЗСУ мають свій план
РФ хоче створити буферні зони у трьох областях України: ЗСУ мають свій план

РФ хоче створити буферні зони у трьох областях України: ЗСУ мають свій план

Росія намагається показати, що вона не має наміру зупинятися, а війна може бути перенесена за Дніпро.

Коротко про головне:

В інтерв'ю Главреду військовий аналітик, співзасновник громадянської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов розповів, що відбувається на фронті. Він такод оцінив ризики того, чи підуть окупанти далі, у разі окупації Донбасу, щоб створити так звані буферні зони.

"Це дуже суперечливе питання. Росіяни припускаються тез щодо створення буферних зон на Харківщині, Сумщині, Дніпропетровщині та в інших областях, але вони не змогли створити буферну зону навіть на півночі Харківської області", - вважає військовий аналітик.

Натомість Снєгирьов не виключає розширення буферної зони ЗСУ за рахунок Брянської області. Адже удари по військових арсеналах чітко вказують на можливість розгортання таких подій.

"І тут Сили оборони України діють за класифікацією НАТО, в якій знищення інфраструктурних об'єктів противника є першим етапом каскадного планування військової операції. Дії, скеровані на послаблення можливостей противника в плані матеріально-технічного забезпечення", - додав експерт.

Також він зазначив, що ворог недарма активізувався на Запорізькому напрямку.

"Росія намагається показати, що вона не має наміру зупинятися, а війна може бути перенесена за Дніпро. Атакуючі дії супроводжуються різноманітними істеричними тезами, характерними для гібридної війни, де все вирішується навіть не на полі бою, а в інформаційному просторі", - пояснив Снєгирьов.

Хто такий Дмитро Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов (11 жовтня 1971, Луганськ) – експерт з військових питань, блогер. Історик та юрист. Співголова громадської ініціативи "Права справа".

Виступає на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах у якості експерта з військової та політичної тематики.

Ситуація на фронті - останні новини

Нагадаємо, що

Більше військових новин:

Джерело матеріала
loader