Як знизити тиск у домашніх умовах без ліків: фахівець здивував відповіддю
Як знизити тиск у домашніх умовах без ліків: фахівець здивував відповіддю

Як знизити тиск у домашніх умовах без ліків: фахівець здивував відповіддю

Звичка, якої слід позбутися людям з високим тиском, це споживання ультраоброблених продуктів: чипси, крекери, цукерки та солодка вода.

Щоб знизити свій кров'яний тиск, слід позбутися однієї звички. Лікар сказав, що погана звичка №1 у гіпертоніків – це споживання їжі з високим вмістом натрію та насичених жирів. Передусім це ультраоброблені продукти.

Про це пише повідомляє Eating Well.

Що таке ультраоброблені продукти 

Ультраоброблені продукти – це чипси, крекери, цукерки, упакована випічка та газовані напої.

Вони містять багато натрію, цукру, насичених жирів та консервантів, які допомагають продовжити термін їх зберігання.

Доктор медицини та магістр громадської охорони здоров'я Девід Л. Кац сказав, що людям з високим тиском передусім потрібно відмовитися від такої їжі.

"Ультраоброблені продукти містять інгредієнти, які домашні кухарі ніколи або майже ніколи не будуть використовувати, включаючи ароматизатори, барвники, текстуризатори та емульгатори,
– сказав Кац. І річ не у тому, що випадкові чипси чи заморожена піца – це "найгірші продукти" у світі. Проблема у їхній кількості, яку ми споживаємо".

Лікар зазначив, що ультраоброблені продукти містять багато доданого натрію, який є основним фактором коливання артеріального тиску. Окрім того, у таких продуктах зазвичай більше доданого цукру та насичених жирів, які погіршують стан серця.

Важливо зазначити, що цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Якщо вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader