Не тільки перевищення швидкості: які порушення фіксують дорожні камери
Не тільки перевищення швидкості: які порушення фіксують дорожні камери

Не тільки перевищення швидкості: які порушення фіксують дорожні камери

З кожним роком кількість камер автоматичної фіксації порушень на дорогах України зростає, і водіям стає дедалі важче уникнути штрафів за перевищення швидкості. Камери не лише контролюють швидкісний режим, але й фіксують перетин стоп-лінії, проїзд на червоне світло та порушення суцільної смуги.

За словами представників поліції, більшість камер починають фіксувати порушення на відстані від 100 метрів і більше до транспортного засобу. Це означає, що водіям необхідно бути особливо уважними заздалегідь, адже камери можуть "помітити" порушення ще до того, як водій побачить саму камеру. Знаки, що попереджають про наявність камер, зазвичай встановлюють за 150-200 метрів до них, даючи водіям час знизити швидкість.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube

При цьому фіксація відбувається як з передньої, так і з задньої частини автомобіля. Це дозволяє камерам вловлювати порушення з обох сторін дороги. Деякі водії використовують радар-детектори, щоб уникнути фіксації, однак далеко не всі пристрої можуть визначити камери, особливо сучасні моделі, що працюють на новітніх технологіях.

Камери TruCam, які використовуються патрульною поліцією, також є потужним інструментом у фіксації порушень. Поліцейські можуть застосовувати їх на власний розсуд, що робить контроль за швидкістю на дорогах ще суворішим.

Раніше ми розповідали, що українцям приходять космічні штрафи за автомобілі, яких у них нема: хто в зоні ризику

Також, перш ніж здасте на права - сім потів зійде: українцям приготували посилені вимоги до водійських іспитів

Джерело матеріала
loader