Наша справа, - Путін незрозуміло відповів на запитання про війська КНДР
Наша справа, - Путін незрозуміло відповів на запитання про війська КНДР

Наша справа, - Путін незрозуміло відповів на запитання про війська КНДР

Володимир Путін вперше прокоментував відправку до Росії північнокорейських військ для їхньої участі у війні проти України. Питання про війська КНДР йому поставив журналіст NBC News Кір Сіммонс на підсумковій пресконференції саміту БРІКС у Казані. 

Президент Росії не зміг прямо підтвердити їхнє прибуття. На запитання про супутникові знімки, які доводять присутність північнокорейських солдатів, Путін відповів: «Знімки — серйозна річ. Якщо є знімки, то вони щось відображають». Також він нагадав про договір про стратегічне партнерство Росії із КНДР.

- Щодо наших взаємин з КНДР. Як ви знаєте, сьогодні ратифіковано наш договір про стратегічне партнерство, там є стаття 4, ми ніколи не сумнівалися, що керівництво Північної Кореї ставиться до наших домовленостей серйозно. Але, що і як ми робитимемо, це вже наша справа, – заявив Путін.

  • Практично одночасно з пресконференцією Путіна Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило у своєму телеграм-каналі, що перші підрозділи військових із КНДР, які пройшли навчання на східних російських полігонах, 23 жовтня прибули до Курської області. Підготовка солдатів армії КНДР відбувається на п'яти військових полігонах, що розташовані на сході Росії. На погодження військових із Північної Кореї, які Росія має намір залучити у війні проти України, виділяють кілька тижнів. За оцінками ГУР, чисельність північнокорейських військових складає близько 12 тисяч осіб, серед них 500 офіцерів, у тому числі троє генералів. Вдень 24 жовтня Держдума РФ ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР. Одна з його статей передбачає взаємну військову допомогу. Договір був підписаний у червні під час візиту до Пхеньяна Володимира Путіна. 
  • 23 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що війська Північної Кореї перебувають у Росії.
Теги за темою
Росія Володимир Путін КНДР
Джерело матеріала
loader