Митниця Литви посилить контроль за посилками з Росії
Митниця Литви посилить контроль за посилками з Росії

Митниця Литви посилить контроль за посилками з Росії

У Литві митниця посилить контроль за посилками, що їдуть в потягах з РФ, щоб не допустити перевезення предметів, призначених для російських збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Митниця Литви посилить контроль за посилками з Росії - Фото 1

"Литовська митниця посилює контроль за посилками в потягах з РФ, щоб не допустити перевезення предметів, призначених для російських збройних сил – для перевірки поштових вагонів з Калінінградської області литовські митники почали активно використовувати мобільні ручні сканери", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, використовуються й інші методи перевірки, а надалі планується посилювати контроль.

Це відповідь на безперервні спроби перевезти потягами з Калінінградської області РФвійськову продукцію, призначену для російських військових, переважно – камуфляжну форму або її частини, маскувальні сітки для військової техніки.

Менш ніж за місяць у Литві затримали шість партій з такими вантажами. Такі конфісковані товари литовська митниця передає Україні.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники Каунаської територіальної митниці та Кримінальної митної служби Литви виявили у пасажирських поїздах, що прямували з Калінінграда до Москви, чотири партії з різними предметами військового призначення.

Раніше литовські прикордонники дозволили в'їхати транзитному поїзду Москва-Калінінград тільки після того, як керівник потяга та його підлеглі видалили символіку Z, виявлену на вагонах.

Фото: Delfi

Теги за темою
Росія Литва
Джерело матеріала
loader
loader