Макрон анонсував виділення 100 млн євро для підтримки Лівану
Макрон анонсував виділення 100 млн євро для підтримки Лівану

Макрон анонсував виділення 100 млн євро для підтримки Лівану

Франція пообіцяла виділити 100 млн євро на підтримку Лівану на міжнародній конференції в четвер, 24 жовтня.

Про це повідомило агентство AP, передає "Європейська правда".

Як відомо, у Франції 24 жовтня проходить ініційована президентом Емманюелем Макроном міжнародна конференція з метою зібрати $400 млн на гуманітарну допомогу Лівану.

Як заявив Макрон під час своєї вступної промови – "у найближчій перспективі необхідна масова допомога ліванському населенню, як для сотень тисяч людей, переміщених війною, так і для громад, які їх приймають".

Макрон засудив Ізраїль за продовження військових операцій в Лівані, "на півдні, в Бейруті, в інших місцях, і за те, що кількість жертв серед цивільного населення продовжує зростати", і повторив свій заклик до припинення вогню.

Агентство зазначило, що французькі організатори сподіваються, що фінансові зобов'язання учасників щодо надання гуманітарної допомоги покриють $426 млн, які, за оцінками ООН, терміново необхідні.

Як повідомили журналісти, цього тижня Італія оголосила про нову допомогу в розмірі 10 млн євро, а Німеччина в середу, 23 жовтня, пообіцяла виділити додатково 60 млн євро для людей в Лівані.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час свого візиту до Лівану попередила, що країна на межі колапсу через бойові дії.

У Білому домі не сподіваються на швидке відновлення переговорів про припинення вогню в Газі та Лівані.

Джерело матеріала