Гарріс заявила, що Трамп прагне безконтрольної влади і абсолютної диктатури
Гарріс заявила, що Трамп прагне безконтрольної влади і абсолютної диктатури

Гарріс заявила, що Трамп прагне безконтрольної влади і абсолютної диктатури

Дональд Трамп прагне "безконтрольної влади" й особисто відданого собі військового. Як пише The Guardian, про це 23 жовтня під час незапланованої промови у Вашингтоні заявила кандидат у президенти США, чинний віцепрезидент Камала Гарріс.

Причиною її слів стали заяви Джон Келлі, колишнього керівника штабу Трампа про те, що політик нарікав на відсутність у нього генералів, які присягають йому на вірність так само, як воєначальники служили Гітлеру в нацистській Німеччині.

- Дональд Трамп стає дедалі більш неврівноваженим і нестабільним. Під час другого терміну таких людей, як Джон Келлі, не буде поруч, щоб стати запобіжником проти його схильностей і дій. Тих, хто колись намагався зупинити його найгірші імпульси, вже не буде поруч, і вони більше не зможуть його стримувати, - сказала Гарріс.

Вона наголосила, що розголошена позиція Трампа свідчать про те, що політик "не хоче мати армію, лояльну до Конституції США".

- Він хоче військових, які будуть віддані йому особисто, які будуть виконувати його накази, навіть коли він скаже їм порушити закон або відмовитися від присяги на вірність Конституції США… Ми знаємо, чого хоче Дональд Трамп. Він хоче безконтрольної влади. Питання через 13 днів буде полягати у тому, чого хоче американський народ, - сказала Гарріс.

Посилаючись на різні повідомлення щодо позиції опонента, вона висказала думку, про те, що «глибоко тривожно і неймовірно небезпечно, що Дональд Трамп посилається на Адольфа Гітлера, - людину, яка несе відповідальність за смерть 6 мільйонів євреїв і сотень тисяч американців».

- Це вікно в те, ким насправді є Дональд Трамп, від людей, які знають його найкраще… Зі слів Джона Келлі зрозуміло, що Дональд Трамп - це той, хто, я цитую, безумовно, підпадає під загальне визначення фашистів. Хто, по суті, поклявся бути диктатором у перший же день і поклявся використовувати військових як свою особисту міліцію для здійснення своїх особистих і політичних вендет, - сказала Гарріс.

Політик виступила зі зверненням після того, як Трамп називав своїх політичних опонентів "внутрішнім ворогом" і закликав розгорнути армію проти тих, хто спричиняє "хаос" на виборах.

  • 21 жовтня Трамп в межах своєї передвиборчої кампанії відвідав один із закладів McDonald’s у Пенсільванії. Він спробував приготувати картоплю фрі, а потім почав роздавати готову їжу відвідувачам закладу, наголошуючи, що він сам її приготував і що «це все на його совісті». 
  • 15 жовтня Трамп заявив, що Путін раніше розповідав йому про наміри вдертися в Україну ще в ті часи, коли американський бізнесмен займав посаду президента.
Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader