Історичний рекорд: Ілон Маск за день став багатшим на понад $26 млрд
Історичний рекорд: Ілон Маск за день став багатшим на понад $26 млрд

Історичний рекорд: Ілон Маск за день став багатшим на понад $26 млрд

Історичний рекорд: Ілон Маск за день став багатшим на понад $26 млрд

Акції компанії Tesla рекордно зросли.

У четвер найбагатша людина світу стала набагато багатшою: акції Tesla зросли майже на 22% - це найбільший одноденний приріст за останні десять років, пише Forbes. На момент закриття торгів ринкова вартість компанії зросла майже на $150 млрд.

Це додало до статків найбільшого акціонера Tesla Ілона Маска $26,4 млрд. За підрахунками видання, його статки зросли до понад $55 млрд.

Схоже, сміливий прогноз Ілона Маска щодо стрімкого зростання продажів наступного року на 20%-30% переконав інвесторів, що він досі прагне розвивати свій основний бізнес з продажу електромобілів. Крім того, мільярдер пообіцяв у першій половині 2025 року випустити доступний автомобіль і заявив, що скорочення виробничих витрат допомогло підвищити прибуток у третьому кварталі.

Ціна акцій зросла до сесійного максимуму в $262,2 при обсязі торгів близько 200 мільйонів акцій. Це найбільший приріст з травня 2013 року, і він стер нещодавні втрати через побоювання, що Маск відволічеться на нові проекти, зокрема на нещодавно представлене роботаксі.

Ілон Маск перетворив Tesla з лідера ринку електромобілів на компанію зі штучного інтелекту та робототехніки, але досі не представив детального бізнес-плану для свого нового напрямку. 

На початку місяця,після презентації роботаксі, яка не вразила інвесторів, адже не розкрила деталі плану бізнесмена, акції Tesla впали на 6,9%. 

Минулого кварталу Маск робив сміливі заяви про все, що стосується компанії, окрім автомобілів: від безпілотних таксі до людиноподібних роботів. Це змусило інвесторів занепокоїтися щодо зменшення і без того скороченого через зниження цін прибутку.

Компанія Tesla повідомила, що маржа за третій квартал значно перевершила очікування Уолл-стріт, а собівартість одного автомобіля впала до найнижчого в історії рівня, близько $35 100.

Tesla також отримала $326 млн доходу за програмне забезпечення для автопілотів під назвою Full Self Driving (FSD), яке використовується в Cybertruck та інших автономних функціях, зокрема є основою для роботаксі Tesla.

Маск заявив, що наступного року автомобілі Tesla запропонують платні послуги безпілотних поїздок. Однак цей план, ймовірно, зіткнеться зі значними регуляторними проблемами.

Джерело матеріала
loader
loader