Грошова допомога пораненим захисникам з Києва: як отримати, список документів
Грошова допомога пораненим захисникам з Києва: як отримати, список документів

Грошова допомога пораненим захисникам з Києва: як отримати, список документів

Військові повинні подавати документи особисто, але згодом з’явиться можливість робити це онлайн.

У КМДА розповіли, як поранені кияни-захисники та захисниці можуть отримати матеріальну допомогу від столиці, і які документи слід подати.

Про все це заступник директора Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА Максим Бученко повідомив у ефірі "Київ24".

Для отримання грошової допомоги учасники бойових дій, військовослужбовці з Києва, які зазнали поранення і перебувають на лікування в госпіталях, можуть звернутися за місцем реєстрації до Департаменту з певним комплектом документів.

"Це копія паспорта, ідентифікаційного, заява і також додаток п’ятий про обставини травми, форма 027/о і 028/о – там, де вони проходять лікування. Це є підстава для отримання матеріальної допомоги", – сказав Бученко.

Наразі працює виключно подавання документів у паперовій формі – або особисто, або поштою. Але невдовзі це буде запроваджено в електронному форматі.

"Хлопці, якщо проходять лікування в місті Харків або Дніпро – без різниці, де вони будуть шпитальовані – зможуть в онлайн-форматі подати документи на отримання матеріальної допомоги", – анонсував посадовець.

Він уточнив, що рішення про допомогу пораненим військовим було ухвалено 24 вересня, відповідно право на її отримання мають ті, хто зазнав поранення після цієї дати.

  • Виплати при звільненні військових: що потрібно для отримання допомоги
  • Ліквідація МСЕК: що буде замість них і чи зникне корупція
  • Україна провалила політику з підтримки ВПО, люди повертаються в окупацію - депутатка
Джерело матеріала
loader